Предсрочни избори 2 в 1 са логичен завършек  на т.нар.

...
Предсрочни избори 2 в 1 са логичен завършек  на т.нар.
Коментари Харесай

Борисов след изненадата с меморандума от ПП-ДБ: Искат да поделим държавата на две? Арогантно!

Предсрочни избори " 2 в 1 " са логически завършек  на така наречен некоалиция. Такова резюме направи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в първи коментар след оповестеното късно нощес от ПП-ДБ изискване да се подпише меморандум за идващите месеци на ръководство, който да стане база на диалозите за ротацията. Тази заран Кирил Петков съобщи, че към момента няма реакция от ГЕРБ по предложенията, разказани в меморандума.

Борисов посочи обаче, че нито е получавал меморандум, нито го е чел. Мария Габриел му го прочела по телефона и още от първите 10 реда схванал, че избори 2 в 1 са логически свършек на некоалицията. 

Новината за въпросния меморандум разгласи късно вчера съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков. Пред публицисти той изясни, че са изработили меморандум сред ПП-ДБ и ГЕРБ, който оферират да бъде подписан от политическите водачи, от премиера Николай Денков и от вицепремиера и външен министър Мария Габриел. В меморандума ще бъдат записани главните цели на ръководството в идващите 9 месеца. Документът съдържа четири значими точки, свързани с регулаторите, службите за сигурност, правосъдната промяна и антикорупционните ограничения. Относно регулаторите от Политическа партия оферират на ГЕРБ да се мине по доста транспарантна процедура за всяка номинация с тест за интегритет и проверка за корупция. Петков предлага още двете политически сили да могат да сложат несъгласие на номинацията на другата партия, в случай че по време на инспекциите излезе, че въпросната номинация ще накърни репутацията на институцията. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР